لوگو شرکت مینا و خانم هوشمند

شرکت تلفیق مینا و خاتم هوشمند راهی برای نجات صنایع دستی و رشد اقتصادی

شرکت تلفیق مینا و خاتم هوشمند راهی برای نجات صنایع دستی و رشد اقتصادی

لوگو شرکت مینا و خانم هوشمند

شرکت تلفیق مینا و خاتم هوشمند

آیا نام شرکت تلفیق مینا و خاتم هوشمند با برند تجاری تلفیق هنر را شنیده اید؟  این شرکت طرحی برای تجاری سازی، تولید، توزیع و فروش و صادرات صنایع دستی ارائه کرده که نه تنها در ایران بی نظیر است بلکه دردنیا هم کم نظیر است.

صادرات و افزایش سهم بازار

امروزه جهانی شدن، اهمیت رقابت پذیری در صنعت صنایع دستی را دوچندان کرده است.

هر کشوری   با توجه به  منابع ، امکانات ، توانمندی ها ، نقاط قوت خود سعی در ورود به بازار های بین المللی دارد .

بدیهی است که هر کشور محصولات و خدماتی را که در آنها دارای مزیت رقابتی است صادر و محصولات دیگری را که امکان و توان تولیدشان را ندارد ، تولید آنها مقرون به صرفه نیست و یا میزان تولیدش کمتر از نیاز داخل است را وارد می کند.

مزیت رقابتی

به نظر شما ایران چه محصولاتی برای صادرات و رقابت در عرصه بین المللی دارد؟

کشور عزیزمان ایران در تولید صنایع دستی دارای مزیت رقابتی پایدار است .

مزیت رقابتی (Competitive Advantage) تمامی عوامل و توانمندی هایی است که موجب می شوند یک سازمان همواره عملکردی بهتر از رقبا نمایش دهد و مزیت رقابتی پایدار، منابع و توانمندی ‌هایی از یک سازمان است که رقبا نمی‌توانند به آسانی آن را کپی کنند.

صنایع دستی، سرمایه ایران

از جمله محصولاتی که کشور ایران در عرصه بین المللی توان رقابت در بازارهای جهانی را دارد صنایع دستی ارزشمندی است که با دستان پرتوان هنرمندان کشورمان تولید می گردد.

بسیاری از مردم دنیا صنایع دستی کشور ما را می شناسند. فرش و قالی ایرانی همواره در دنیا خواهان داشته و دارد. تنوع صنایع دستی ایران در هیچ جای دنیا نظیر ندارد. مینا، خاتم، منبت، معرق، قلم زنی، فیروزه کوبی و ترمه، فرش، گلیم، گبه و قالی سرمایه های ملی ما هستند.

وقت آن رسیده که درک کنیم همانگونه که آثار باستانی مانند تخت جمشید و چغازنبیل و عالی قاپو میراث فرهنگی ماندگار و سرمایه ملی ما هستند، صنایع دستی مختلف ایرانی نیز سرمایه ارزنده ما هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

شرکت تلفیق مینا و خاتم هوشمند (تلفیق هنر) در این راه بزرگ پیشقدم شده و هر روز به اهدافش نزدیکتر می شود. شورای راهبردی شرکت با ایفای نقش یک اتاق فکر فعال، همواره در حال بهبود طرح درآمدزایی و نوآوری های مختلفی در زمینه ارتقای فرهنگ خرید صنایع دستی، تجاری سازی و افزایش سهم بازار هستند.

شرکت تلفیق مینا و خاتم هوشمند

شرکت تلفیق مینا و خاتم هوشمند با درایت مدیر توانمندی چون سید مرتضی مرتضوی خدمات شایانی در عرصه تجاری سازی صنایع دستی به انجام رسانیده است. یکی از مهمترین دستاوردهای شرکت، طراحی سیستم بازارسازی نوین شبکه ای است که برای صنایع دستی ارزشمند ایران بومی سازی شده است.

طرح درآمدزایی ارزنده شرکت تلفیق هنر

هنگامی که در مقام مقایسه طرح درآمدزایی شرکت تلفیق هنر با سایر شرکتهایی که در عرصه بازاریابی شبکه ای در داخل و حتی خارج از کشور فعالیت می کنند برمی آییم به این نتیجه می رسیم که طرح درآمدزایی این شرکت به شدت قدرتمند و شگفت انگیز است. دلیل این مسئله هم محصولی است که در بین است. محصولات صنایع دستی چنان ارزش افزوده ای ایجاد می کند که امکان حمایت از هنرمندان تولیدکننده صنایع دستی و بازارسازان را مهیا می کند.

برای بازدید از وب سایت شرکت می توانید از این لینک استفاده کنید:

https://www.talfiqehonar.com/

همچنین در همین ارتباط از مطلب شرکت تلفیق هنر بازدید فرمایید.

تلفیق هنر

شرکت تلفیق هنر

شرکت تلفیق هنر

تلفیق هنر

شرکت تلفیق مینا و خاتم هوشمند با برند تجاری تلفیق هنر، یک شرکت ایرانی است که در زمینه تولید، توزیع و صادرات محصولات صنایع دستی هنرمندان ایرانی فعالیت می کند.

این مجموعه در سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده است و به تدریج مراحل رشد و پیشرفت را طی کرده است. آقای سید مرتضی مرتضوی مدیر عامل شرکت از افراد بانگرش در زمینه بازارسازی شبکه ای است.

چرا صنایع دستی؟

طبیعی است که ایران با توجه به تمدن کهن خود، در زمینه صنایع دستی هم در بازار های داخلی و هم در عرصه های  بین المللی و جهانی می تواند جایگاه خوبی در تولید و فروش  داشته باشد .

صنایع دستی ایران همپای تاریخ کهن و چندهزار ساله ما بسیار ازشمند است و قابلیت ارائه به جهانیان را داراست.

۱.از حدود ۶۰۰  صنعت دستی ثبت شده در یونسکو، تقریبا ۴۵۰ مورد متعلق به ایران است. اصفهان به تنهایی ۲۸۰ صنعت دستی ثبت شده دارد.

۲.از بین ۴۳ شهر و منطقه جهانی صنایع دستی، ۱۴ مورد متعلق به ایران است.

این شهرها و مناطق عبارتند از:

لالجین همدان، تبریز، مشهد، سیرجان، مریوان، کالپورگان سراوان، اصفهان، آباده، خراشاد خراسان، میبد، ملایر، قاسم آباد چابکسر، شیراز و زنجان

بنابراین از نظر تعداد و گوناگونی صنایع دستی، ایران با فاصله بسیار زیاد، رتبه اول دنیا را در اختیار دارد.

وضعیت بازار صنایع دستی

در عرصه تولید، ایران پس از چین و هند، سومین تولیدکننده صنایع دستی در جهان است. جالب است که بدانید چین تنها ۹ صنعت دستی ثبت شده در یونسکو دارد ولی با اختلاف، بیشترین سهم را در بازارهای جهانی داراست.

این آمار شگفت انگیز نشان می دهد کشور ما چه توان بالقوه ای در صنایع دستی دارد و اگر به آن توجه کند، درآمد عظیمی به دست خواهد آورد. اما متاسفانه در امر صادرات و فروش در بازارهای جهانی، رتبه ای نزدیک به ۴۰ برای ما رقم خورده!؟؟؟؟

هندوستان به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان، حدود ۳۵٪ اقتصادش را از طریق فروش محصولات صنایع دستی تامین می کند. یعنی در این کشور، حدود ۴۵۰ میلیون نفر  از طریق صنایع دستی کسب درآمد می کنند.

نقش پررنگ صنایع دستی در اقتصاد هند می تواند الگوی مناسبی برای ایران باشد.

جالب اینجاست که هندوستان تنوع فرهنگی بالایی دارد و در نتیجه تنوع زیادی در محصولات صنایع دستی دارد. اما با این حال تنوع صنایع دستی ایران بیشتر از هند است.

اما سوال اساسی اینجاست که ما چه استفاده ای از این توان بالقوه کرده ایم؟ چه درصدی از اقتصاد ایران بر پایه صنایع دستی است؟

آمار نشان می دهد در سال ۲۰۲۲ سهم کشور ما از بازارهای جهانی تنها پنج هزارم درصد بوده است.

امیدواریم دولت، بخش خصوصی و مردم، توجه بیشتری به صنایع دستی نشان دهند و فرهنگ حمایت از صنایع دستی گسترش یابد. واقعیت این است که این صنعت می تواند در رشد اقتصاد ایران ، نقش بسزایی داشته باشد .

بازارسازی شبکه ای شرکت تلفیق هنر

آقای مرتضوی به عنوان مدیر عامل شرکت تلفیق هنر، که شناخت بسیار خوبی از صنایع دستی دارد ایده تجاری سازی صنایع دستی از طریق بازارسازی نوین شبکه ای را مطرح و اجرا کرد. هرچند در ابتدا بعضی ها در موفقیت این طرح تردید داشتند ولی خیلی زود موفقیت ها و رکوردهای مثبت شرکت در تجارت صنایع دستی درستی این ایده را ثابت کرد.

رسالت شرکت تلفیق هنر

شرکت تلفیق هنر تلاش می کند طرح تجاری سازی صنایع دستی را در ایران گسترش دهد. به گفته مدیر عامل شرکت: ما می خواهیم فرهنگ سازی کنیم تا در خانه هر ایرانی حداقل یک محصول صنایع دستی وجود داشته باشد. شرکت تلفیق هنر همزمان برای بدست آوردن بازارهای جهانی نیز تلاش خواهد کرد.

دستاوردهای شرکت تلفیق هنر

  1. بزرگترین انبار ایران و غرب آسیا (انباری مدرن با نوار نقاله در منطقه سیاه سنگ در حوالی پردیس بومهن)
  2. نخستین خانه درجه یک صنایع دستی ایران (دفتر شرکت در خیابان شهید قندی تهران)
  3. کسب عنوان کارآفرین برتر توسط مدیر عامل شرکت جناب آقای سید مرتضی مرتضوی
  4. کسب جایزه بهترین طرح درآمدزایی
  5. ارائه موفق ترین طرح درآمدزایی در زمینه بازاریابی شبکه ای در کشور
  6. شکستن رکورد فروش صنایع دستی در بازه زمانی مشخص در کشور
  7. اشتغال و کارآفرینی موثر برای حدود ۴۰۰۰ هنرمند و ۱۱۰۰۰۰ بازارساز
  8. احداث حدود ۱۵۰۰ کارگاه تولید صنایع دستی
  9. رونق دادن به صنایع دستی و ایجاد انگیزه برای هنرمندان
  10. دارای مجوز صادرات صنایع دستی به اقصی نقاط جهان

چشم انداز

مطالعه و بررسی شواهد نشان می دهند چشم انداز بسیار خوبی برای آینده شرکت وجود داشته باشد. شرکت تلفیق مینا و خاتم هوشمند به دنبال محقق کردن شعار جایگزین کردن صنایع دستی بجای نفت است و بر این باور است که ایران می تواند با فروش ۱۰۰۰۰۰ قطعه صنایع دستی در روز به درآمد فروش نفت دست پیدا کند و هدف شرکت این است که به دو برابر این مقدار دست پیدا کند.

برای بازدید از وب سایت شرکت می توانید از این لینک استفاده کنید:

https://www.talfiqehonar.com/

همچنین در همین ارتباط از مقاله شرکت تلفیق مینا و خاتم هوشمند راهی برای نجات صنایع دستی و رشد اقتصادی بازدید فرمایید.

سواد رسانه

سواد رسانه ای

سواد رسانه ای

در این مطلب می خواهیم به بررسی معنای سواد رسانه ای و مولفه های آن و ضرورت آن در دنیای امروز بپردازیم. آیا می دانید سواد رسانه چیست ؟ با ما همراه باشید.

رسانه چیست؟

تعاریف مختلفی برای رسانه وجود دارد. مفهوم رسانه در طول زمان با تغییر همراه بوده است. با این حال یک تعریف ساده از رسانه می تواند چنین باشد: “رسانه هر ابزار، روش و وسیله ای است که برای برقراری ارتباط به کار برود.”

امروزه می توان گفت تمام پلتفرم ها، شبکه ها و کانالهایی که محتوایی را به اشتراک می گذارند رسانه محسوب می شوند.

رسانه

تاریخچه

در زمان گذشته رسانه های چاپی یکه تاز بودند. روزنامه ها، مجلات و کتاب ها مخاطبین زیادی داشتند و از اهمیت ویژه ای برخوردار بودند. گروه قابل توجهی از مردم روزشان را با خواندن روزنامه هنگام صرف صبحانه آغاز می کردند و اگر روزنامه به دستشان نمی رسید انگار چیزی را گم کرده بودند. شبیه همین مسئله در مورد هفته نامه ها و ماهنامه ها هم وجود داشت. سیل مخاطبین علاقمند، در روزی که قرار بود هفته نامه منتشر شود به کیوسک های مطبوعات مراجعه و نشریه مورد نظر خود را خریداری می کردند.

یکه تازی رسانه های چاپ و نشر به قدری بود که بعدها واژه پرس (press) به عنوان پسوند به نام برخی از خبرگزاری های مشهور دنیا اضافه شد. اسوشیتد پرس، فرانس پرس وحتی پرس تی وی از این جمله هستند. پرس همان دستگاه پرس است که در صنعت چاپ به کار می رود. کلمه طبع هم که در مطبوعات به کار می رود در زبان عربی به همان معنی پرس است.

با ورود رادیو و تلویزیون به عرصه رسانه، شاهد انقلابی در این زمینه بودیم. مخاطبین به شدت جذب این رسانه ها شدند. یکی از مزایای مهم این نوع از رسانه این بود که طیف مخاطبینش به شدت گسترده بود. یعنی مخاطبین روزنامه ها و مجلات افراد باسواد خواندن و نوشتن بودند در حالی که مخاطبین رادیو و تلویزیون نیازی به سواد نداشتند. از کودکان تا سالخوردگان می توانستند محتوا را مصرف کنند. شکل استفاده از محتوا هم خیلی ساده تر بود. نیازی به مطالعه نبود و تنها باید برنامه ها را می دیدند یا می شنیدند.

اما انقلاب اصلی در دنیای رسانه با ظهور شبکه های کامپیوتری و اینترنت شکل گرفت. واقعیت این است که با پیدایش اینترنت، تغییرات بسیار گسترده ای در شکل، مفهوم و کارکرد رسانه رخ داد.

تاریخچه

 

رسانه به عنوان تجارت و صنعت

این نکته مهم را باید در نظر داشت که مدتهاست رسانه به نوعی تجارت و صنعت تبدیل شده است. رسانه در ابتدا تنها یک ابزار اطلاع رسانی بوده ولی به تدریج تبدیل به یک تجارت و صنعت پرسود شده است. تعداد زیادی از افراد در این تجارت نقش دارند. بنابراین باید به جنبه اشتغال زایی و کارآفرینی این عرصه هم توجه کرد. افرادی که در زمینه چاپ و نشر، تبلیغات، خبرنگاری و روزنامه نگاری، سینما و تئاتر، رادیو و تلویزیون، شبکه های اجتماعی و حتی ایجاد و مدیریت وب سایت ها و وبلاگ ها فعالیت می کنند در این صنعت نقش دارند.

صنعت رسانه

 

رسانه خوب است یا بد؟

در مورد تمام پدیده ها معمولا این سوال پیش می آید که فلان چیز خوب است یا بد؟ هرچند در مورد رسانه و کلا تکنولوژی شاید این پرسش کودکانه به نظر برسد ولی به هر حال باید به آن پاسخ دهیم. ممکن است بگویید مگر رسانه هم ممکن است بد باشد؟! واقعیت این است که همه چیز نسبی است. هر پدیده و ابزار حاصل از علم و تکنولوژی، مزایا و معایبی دارد. در بسیاری موارد، تکنولوژی مزایای زیاد و معایب کمی دارد. این مسئله در مورد رسانه هم صادق است. بدیهی است رسانه ها کاربردها و مزایای مثبت زیادی دارند ولی معایب کمی هم دارند که باید مدنظر قرار گیرد.

رسانه خوب است یا بد

عناصر رسانه

برای شناخت بهتر رسانه حتما باید عناصر رسانه را بشناسیم. رسانه سه عنصر اساسی دارد:

  • پیام یا محتوا
  • مخاطب
  • بستر ارتباطی

پیام همان حرف یا مقصودی است که قرار است از طریق رسانه منتقل شود. در واقع فرد یا گروهی که محتوا را تولید می کنند هدف یا اهدافی از ایجاد آن دارد و آن اهداف در قالب پیام بیان می شود. محتوا می تواند به شکل های مختلفی مانند متن، صوت، تصویر یا ویدیو تولید شود.

مخاطب شخص یا اشخاصی هستند که رسانه برای برقراری ارتباط با آنها فعالیت می کند. مخاطبین به نوعی مهمترین عنصر رسانه هستند. اگر مخاطبی نباشد اصولا وجود رسانه بی معنی است.

منظور از بستر ارتباطی همان نوع رسانه است که در مبحث نسل های رسانه به آن می پردازیم. در واقع یعنی پیام با چه شیوه ای باید در اختیار مخاطبین قرار گیرد.

عناصر رسانه

دسته بندی های رسانه

بر اساس معیارهای مختلف، دسته بندی های گوناگونی از رسانه ارائه شده است که به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:

رسانه از نظر تعداد مخاطبین

این دسته بندی رسانه را از نظر تعداد مخاطبین بررسی می کند. رسانه می تواند فردی یا جمعی باشد. رسانه فردی، شخصی و خصوصی است و برای برقراری ارتباط بین دو فرد یا تعداد انگشت شماری از افراد به کار می رود. مثلا ردوبدل شدن نامه یا پیامک بین دو نفر. اما رسانه جمعی، عمومی است و گروهی از مخاطبین را در بر می گیرد. مثل کتاب، تلویزیون و شبکه های اجتماعی. اصطلاح رسانه انبوه (Mass Media) هم گاهی برای رسانه های گروهی به کار می رود.

دسته بندی رسانه

رسانه از نظر گستره جغرافیایی

از نظر گستردگی جغرافیایی رسانه ممکن است محلی، منطقه ای، ملی و جهانی باشد. رسانه محلی فقط یک حوزه محدود شهری یا محله را شامل می شود. مانند بروشورهای تبلیغاتی در محلات شهرهای بزرگ یا کانال های اطلاع رسانی در روستاها. گستردگی رسانه منطقه ای  یک ایالت یا استان است. مانند نشریات یا شبکه های تلویزیونی داخل یک استان. رسانه ملی یک کشور را در بر می گیرد. مانند کانال های تلویزیونی، روزنامه ها و سایت های داخل یک کشور. بالاخره رسانه جهانی یا بین المللی برای مخاطبینی در تمام دنیا تولید محتوا می کند. مانند خبرگزاری های بین المللی، شبکه های ماهواره ای یا بسیاری از وب سایت هایی که می شناسیم.

جغرافیای رسانه

رسانه از نظر نوع

یکی از طبقه بندی های بسیار مهم رسانه، دسته بندی بر اساس نوع رسانه است. نوع رسانه می تواند یکی از این موارد باشد:

  • چاپی : کتاب، روزنامه، مجلات و کلا صنعت چاپ
  • پخش : برنامه هایی که از رادیو، تلویزیون و یا دستگاههای پخش صوت و ویدیو پخش می شوند.
  • کامپیوتری : برنامه ها، نرم افزارها، اپلیکیشن ها و بازیهای کامپیوتری
  • تبلیغات شهری : بنرها و بیلبوردهای تبلیغاتی که در مکان های مختلف شهرها می بینیم.
  • اجتماعی : منظور همان شبکه های اجتماعی است که به عنوان رسانه یک شخص یا گروه به کار روند.

نوع رسانه

ابزارهای رسانه

هدف رسانه انتقال پیام است. محتوا و پیام برای انتقال نیاز به یک بستر ارتباطی دارد. ابزارهای رسانه همان بسترهای ارتباطی و خطوط انتقال پیام هستند. مهمترین ابزارهای رسانه عبارتند از:

  • رادیو و تلویزیون
  • کتاب، روزنامه و مجله
  • دستگاه های پخش صوت و فیلم
  • موبایل
  • اینترنت و شبکه های اجتماعی
  • انواع نرم افزارها و سخت افزارها
  • هنر(سینما، تئاتر، موسیقی، نقاشی و …)

ابزار رسانه

نسل های رسانه

رسانه در طول زمان تغییرات زیادی کرده است. این تغییرات را می توان در چارچوب نسل های مختلفی دسته بندی کرد. هر نسل ویژگی های خاص خود را داراست و رسانه های موجود در هر نسل شباهت های معنی داری با هم دارند. پنج نسل برای رسانه وجود دارد که آنها را معرفی می کنیم.

  • نسل اول – شنیداری: جارچیان، واعظان، سخنرانی

جارچی

  • نسل دوم – نوشتاری: کتاب، روزنامه، مجله
  • نسل سوم – دیداری: تلویزیون، سینما
  • نسل چهارم – اینترنت: وب سایت ها، شبکه های اجتماعی
  • نسل پنجم – واقعیت مجازی: واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، متاورس
متاورس

 

سواد رسانه ای

ابتدا باید مفهوم سواد را بدانیم و سپس سواد رسانه ای را تعریف کنیم. سواد در صد سال گذشته معانی مختلفی داشته. ابتدا هر فرد که می توانست به زبان مادری خود بنویسد و بخواند باسواد محسوب می شد. بعد به تدریج مفهوم سواد گسترده تر شد. مثلا دانستن زبان خارجی مثلا انگلیسی هم سواد محسوب شد. بعضی افراد حتی نداشتن مهارت هایی مانند رانندگی را معادل بی سوادی تعبیر کردند. به تدریج و با گسترش کامپیوترها، توانایی کار با کامپیوتر جزیی از سواد به حساب آمد و کم کم اصطلاحات دیگری مانند سواد مالی، سواد دیجیتال و سواد رسانه ای هم مطرح شدند.

حال وقت آن است که تعریفی از سواد رسانه ای ارائه کنیم. تعاریف مختافی از این اصطلاح وجود دارد ولی به نظر می رسد یکی از بهترین تعاریف چنین است: ” سواد رسانه ای یعنی درک درست، توانایی تحلیل، مدیریت و فرهنگ استفاده مناسب از انواع رسانه هایی که هر روز در زندگی ما نقش دارند.” این تعریف نشان می دهد شخصی که سواد رسانه ای دارد باید اطلاعات درست و نادرست را از هم تشخیص دهد و بتواند اطلاعات را دسته بندی کند و تحلیل درستی از اطلاعات داشته باشد. فردی که سواد رسانه ای بالایی دارد، رسانه مورد نظر و مورد نیازش را از بین رسانه های متعدد پیدا می کند و سره را از ناسره تشخیص می دهد و بازیچه تاثیرات مخرب رسانه نمی شود بلکه از فواید رسانه بهره می برد.

سواد رسانه

لزوم سواد رسانه ای

دنیا دائما در حال تغییر است. همه چیز پویا است. چه بخواهیم و چه نخواهیم رسانه بخشی جدانشدنی و غیر قابل انکار در دنیای امروزی است. بنابراین چاره ای جز این نداریم که رسانه را بشناسیم و به درستی از آن استفاده کنیم. دلیل بسیار مهمی که لزوم داشتن سواد رسانه ای را کاملا آشکار می کند تشخیص اطلاعات درست است.

در این ارتباط لازم است با دو واژه diss information و miss information آشنا شویم. miss information یعنی اطلاعات اشتباه یا نادرست و diss information یعنی اطلاعات جعلی.

 

انتخاب رسانه

در گذشته تعداد رسانه ها بسیار کم بود ولی امروزه رسانه های بسیار زیادی وجود دارند. واقعیت این است که در زمان گذشته مردم به دنبال رسانه بودند ولی در حال حاضر این رسانه ها هستند که به دنبال مردم هستند. رسانه ها رقابت بسیار شدیدی با یکدیگر دارند و تلاش می کنند بر اساس سلیقه و علایق مخاطبین خود محتوا تولید کنند.

در چنین شرایطی مخاطبین ناگزیرند بر اساس نیازها و در راستای اهداف خود، رسانه مورد نظرشان را انتخاب کنند. هیچ کسی نمی تواند تمام رسانه ها را دنبال کند حتی اگر تمامی زمانش را برای این کار صرف کند. در واقع این کار نه تنها غیرممکن است غیرضروری هم هست. هر شخصی برای جلوگیری از اتلاف وقت باید تنها رسانه هایی را دنبال کند که به آنها علاقه یا نیاز دارد.

انتخاب رسانه

نقش و کارکرد رسانه

امروزه رسانه نقش های گوناگونی در جوامع بشری ایفا می کند. درک کارکردهای متفاوت رسانه بسیار مهم است و به ما گوشزد می کند که سواد رسانه ای چقدر اهمیت دارد. رسانه ها گاهی چنان قدرتی دارند که تاثیر شگرفی بر جامعه می گذارند و تغییرات قابل توجهی در باورهای افراد ایجاد می کنند.

مهمترین کاربردهای رسانه عبارتند از:

  • آموزش
  • سرگرمی
  • اخبار
  • ارتباط
  • تبلیغات
  • تجارت
  • ترویج عقاید و فرهنگ
  • اعمال قدرت سیاسی و نظامی

کارکرد رسانه

هوش مصنوعی و رسانه

واقعیت این است که پس از پیدایش کامپیوتر و گسترش آن، رسانه به شدت تغییر کرد. وب و اینترنت نقش چشمگیری در این تغییرات داشتند و اوج این تغییرات را می توان در شبکه های اجتماعی مشاهده کرد. خصوصا هنگامی که دانش هوش مصنوعی به شکل امروزی توسعه پیدا کرد و تمام تکنولوژی و زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داد، رسانه ها هم از این تغییرات در امان نماندند.

غول ها و برندهای معتبر فناوری اطلاعات دنیا مانند گوگل و متا (فیسبوک) با استفاده از پدیده ای به نام “تحلیل داده” افق جدیدی را در رسانه های دیجیتالی گشوده اند. با کمک تحلیل داده می توان کاربر را کاملا رصد و تحلیل کرد. هنگامی که در وب جستجو می کنید یا در شبکه های اجتماعی کامنت می گذارید یا چیزی را لایک می کنید یا متن یا تصویری را به اشتراک می گذارید، فعالیت هایی انجام می دهید که جزیی از رفتار شما در فضای مجازی است. با تحلیل این رفتار شناختی نسبی از کاربر حاصل می شود. هر چه تعداد و مدت زمان فعایت کاربر بیشتر می شود تحلیل بهتری از شخصیت و رفتارش به دست می آید. البته قطعا تکنیک ها و الگوریتم هایی که برای تحلیل داده استفاده می شوند بسیار موثر خواهند بود.

شاید باور کردنش سخت باشد ولی این شناخت حتی میتواند بیشتر از شناخت اعضای خانواده یک شخص باشد. به عنوان مثال گوگل به کارمندان جدیدی که قصد دارد استخدام کند می گوید: “نیازی نیست فرمی پر کنید یا اطلاعاتی از خودتان بدهید زیرا ما شما بهتر از خودتان می شناسیم. فقط کافی است یک جی میل یا شماره تلفن ثبت شده از خودتان به ما اعلام کنید.”

تحلیل داده روی اطلاعات شبکه های اجتماعی می تواند به پیشگویی های جالب منجر شود مثلا اینکه مردم یک منطقه یا کشور چه کالاهایی را در آینده خواهند خرید یا در انتخابات به چه گزینه ای رای خواهند داد؟

هوش مصنوعی و رسانه

به نظر شما رسانه ها در آینده چه تغییراتی خواهند کرد و نقش سواد رسانه ای چه تاثیری بر زندگی انسانها خواهد گذاشت؟

نظرات خود را برای ما بنویسید.

همچنین اگر به این مطلب علاقمند هستید توصیه می کنیم این مقالات مشابه را هم ببینید:

سواد دیجیتالی و ضرورت آن در دنیای امروز

https://programstore.ir/%D8%B3%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA/

جشنواره نوروز ۱۴۰۳ همراه با بازار چهار فصل

جشنواره نوروز ۱۴۰۳ همراه با بازار چهار فصل

با فرارسیدن اسفند ماه رنگ و بوی عید نوروز فضا را پر می کند. جشن باستانی نوروز برای تمام ایرانیان، فارسی زبانان و کشورهای همسایه ایران، آشنا و بسیار مهم است. برخلاف تصور بعضی از افراد، نوروز مختص ایران نیست و کشورهای زیادی نوروز را جشن می گیرند. در بعضی از کشورها مانند ایران، تاجیکستان، افغانستان، ازبکستان، آذربایجان، ترکمنستان و پاکستان، نوروز را با شور و حرارت بیشتری جشن می گیرند. در برخی کشورهای دیگر نیز مانند ترکیه، هندوستان، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، چین، روسیه، سوریه، گرجستان، آلبانی و حتی مقدونیه شمالی جشن نوروز گرامی داشته می شود. بنابراین نوروز جغرافیای نسبتا وسیعی دارد.

مردم معمولا پیش از نوروز برای خرید لباس های نو، چیدن سفره هفت سین، میوه و شیرینی و مایحتاج و لوازم منزل راهی بازارها می شوند و خرید می کنند. فروشندگان هم معمولا جشنواره هایی برای فروش محصولات تدارک می بینند.

نوروز

جشنواره نوروز ۱۴۰۳

برای فروشگاه مجازی بازار چهارفصل، این نخستین نوروز است که افتخار دارد همراه شما باشد. در جشنواره نوروزی بازار چهارفصل، محصولات متنوع تر و با تخفیف بیشتر برای شما همراهان عزیز در نظر گرفته می شود. بازار چهار فصل به بیشترین میزان خرید در کمپین نوروزی هدیه می دهد. وب سایت ما را دنبال کنید. با عضویت در وب سایت و خرید از بازار چهارفصل، شانس خود را برای دریافت جایزه افزایش دهید.

کمپین نوروزی بازار چهارفصل از ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ آغاز می گردد و تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد. یادتان نرود که حتما در وب سایت ما عضو شوید. در ضمن همواره می توانید از طریق روشهای مختلفی با ما در ارتباط باشید.

پس از خرید و پرداخت، تصویر فیش کاغذی یا الکترونیکی را به ایمیل support@bazar4s.com ارسال نمایید.

برای برقراری ارتباط، صفحه تماس با ما را ببینید.

 

بوی عیدی بوی توپ بوی کاغذ رنگی
بوی تند ماهی دودی وسط سفره ی نو

بوی یاس جانمازترمه ی مادربزرگ

با اینا زمستونو سر می کنم

با اینا خستگی مو درمی کنم

شادی شکستن قلک پول

وحشت کم شدن سکه ی عیدی از شمردن زیاد
بوی اسکناس تا نخورده ی لای کتاب

 

با اینا زمستون و سر می کنم
با اینا خستگی مودرمی کنم

 

فکرقاشق زدن دخترناز چشم سیاه
شوق یک خیز بلنداز روی بته های نور

برق کفش جفت شده تو گنجه ها

 

با اینا زمستون و سر می کنم
با اینا خستگی مودرمی کنم

 

سواد دیجیتال

سواد دیجیتالی و ضرورت آن در دنیای امروز

سواد دیجیتالی و ضرورت آن در دنیای امروز

مفهوم سواد در دوره های تاریخی مختلف زندگی بشر، متفاوت بوده است. در زمان گذشته منظور از سواد، توانایی خواندن و نوشتن محسوب می شد. هر کسی که می توانست به زبان مادری خود بنویسد و بخواند، باسواد بود و در غیر این صورت بی سواد به حساب می آمد.  اما بتدریج و با گذشت زمان و در دوره های مختلف تاریخی، سواد معنای تازه ای به خود گرفت. کم کم اصطلاحات جدیدی مانند سواد فرهنگی و هنری، سواد رسانه ای و سواد دیجیتالی هم مطرح شدند. برای اینکه بدانید سواد دیجیتال چیست با ما همراه شوید.

از عصر صنعت تا عصر اطلاعات

تصویر لپتاپ

در عصر صنعت و با گسترش ماشین آلات و توسعه روابط و تجارت بین المللی، در نگاه بعضی از افراد، مهارت ها و توانمندی هایی مانند دانستن زبان های خارجی و حتی رانندگی هم مولفه هایی از سواد به حساب آمدند.

چارلز بابیج را پدر علم کامپیوتر می دانند. این فیلسوف و ریاضی دان انگلیسی در سال ۱۸۳۲ میلادی، اولین ماشین محاسباتی را با نام ماشین تفاضلی ابداع کرد. با این حال از سال ۱۹۴۵ میلادی و با ظهور اولین کامپیوترهای مدرن، حکمرانی کامپیوترها آغاز شد.  کم کم همه باور کردند که عصر صنعت به پایان رسیده و عصر اطلاعات شروع شده است.

در ابتدای عصر اطلاعات، کامپیوترها چندان در دسترس عموم مردم نبودند و فقط ادارات دولتی، ارتش، شرکت ها و سازمان های بزرگ از کامپیوترها استفاده می کردند. اما کم کم و با ورود کامپیوترهای شخصی (PC)  به بازار، استفاده از کامپیوترها در منازل گسترش یافت. از این به بعد مردم کم کم مفهوم سواد کامپیوتری را درک کردند. بالاخره هنگامی که  گوشی های تلفن همراه هوشمند رواج یافت اصطلاح سواد دیجیتالی ( سواد دیجیتال) یا سواد رسانه های دیجیتال هم مطرح شد.

البته قطعا گسترش شبکه های کامپیوتری و اینترنت نقش بسیار موثری در همه گیر شدن کامپیوترها در بین مردم شد. آنها که سنشان اجازه می دهد خاطرات کار با یاهو مسنجر را هرگز فراموش نمی کنند.

نقش گوشی های تلفن همراه

تلفن همراه

گوشی های تلفن همراه ضریب نفوذ بسیار بالایی دارند. یعنی بیشتر مردم دنیا آنها را در اختیار دارند. به دلیل همین ضریب نفوذ بالای تلفن های همراه، ضریب نفوذ اینترنت هم افزایش زیادی پیدا کرد. گوشی های تلفن همراه انقلابی در عصر اطلاعات بوجود آوردند. مهمترین دلیل کاربردی تر بودن این دستگاه، حمل و نقل ساده تر آن است. کاربران همه جا می توانند از گوشی های تلفن همراه استفاده کنند. در کوچه و خیابان در حال حرکت و حتی در حال رانندگی! (هرچند خلاف مقررات راهنمایی و رانندگی است.) این در حالی است که کامپیوترهای شخصی و حتی لپتاپ ها را نمی توان همه جا و در هر شرایطی به کار برد. البته قیمت ارزان تر موبایل ها نسبت به کامپیوترها و چندمنظوره بودنشان هم از جمله دلایل دیگر استقبال بیشتر از این دستگاه است. هنگامی که یک موبایل در اختیار دارید، هم تلفن دارید، هم دوربین، هم یک کامپیوتر بسیار کوچک.

امروزه تلفن های همراه یک دستگاه پیچیده و چندمنظوره هستند. کافی است یک تلفن همراه داشته باشید که به اینترنت متصل است. تلفن همراه مجموعه ای است از دستگاه ها، رسانه ها و امکانات مختلف. تلفن، رادیو، تلویزیون، کامپیوتر، دوربین عکاسی و فیلمبرداری، ساعت، ویدئو، ضبط و پخش صوت، میکروفون، آلبوم عکس وغیره.

زندگی دیجیتالی در عصر اطلاعات

زندگی دیجیتالی

در عصر اطلاعات رفته رفته همه چیز دیجیتالی شد. عکس ها و فیلم های دیجیتالی جای عکس ها و فیلم های کلاسیک را گرفتند. ترانه ها و ترک های موسیقی به جای اینکه با گرامافون یا پخش صوت های قدیمی شنیده شوند به شکل دیجیتالی بر روی CD، Flash و انواع دیگر حافظه های دیجیتال ذخیره و پخش شدند. ساعت های مچی هوشمند وارد بازار شدند. بانکداری الکترونیکی شد. بخشی از آموزش الکترونیکی شد. دولت ها برحسب توسعه یافتگی تا حدی الکترونیکی شدند. شهرهای اینترنتی و هوشمند شکل گرفتند. در بعضی از کارخانجات، ربات ها جای کارگران را گرفتند.

با تغییراتی که کامپیوتر، اینترنت و در کل دانش فناوری اطلاعات به وجود آورده امروزه شاهد تغییر در شیوه زندگی انسانها هستیم. در این ارتباط گاهی اوقات با اصطلاحاتی مانند زندگی دیجیتالی، فضای مجازی یا حتی جامعه مجازی برخورد می کنیم. این عبارات بیان کننده سبک زندگی در دنیای مدرن امروزی هستند. دنیایی که در آن به هر جا که می نگرید، اثری از نرم افزار، سخت افزار و شبکه های کامپیوتری را می بینید. شهروندان در چنین جامعه ای قطعا به نوع جدیدی از سواد نیاز دارند که همان سواد دیجیتالی است. در واقع لازمه زیستن در جامعه دیجیتالی، داشتن سواد دیجیتالی است. در واقع می توان گفت هر کسی که سواد دیجیتالی ندارد در جوامع دیجیتالی امروز با مشکلاتی مواجه خواهد شد.

سواد دیجیتال چیست؟

سواد دیجیتال

سواد دیجیتالی به معنی توانایی در استفاده از نرم افزارها، سخت افزارها، اینترنت و شبکه های اجتماعی است. شخصی که سواد دیجیتال دارد توانایی جستجو، یافتن، تحلیل و ارزیابی، استفاده و به اشتراک گذاری اطلاعات در فضای مجازی را دارد. همه ما می دانیم که امروزه بسیاری از فعالیت های معمولی و روزمره زندگی از طریق رسانه ها و ابزار دیجیتال انجام می گیرند. شهروندان برای پرداخت قبض های آب، برق، تلفن و گاز، امور بانکی و سهام، امور حقوقی و قضایی، ثبت نام در دانشگاه یا دوره های مختلف آموزشی و ثبت نام در آزمون ها باید از اینترنت استفاده کنند. کار به اینجا ختم نمی شود. برای پرداخت مالیات، ثبت شرکت، رزرو و خرید بلیط قطار و هواپیما و اتوبوس، رزرو هتل، خرید بلیط سینما، اجاره یا خرید منزل یا مغازه و حتی گرفتن نوبت برای برخی از پزشکان یا پیدا کردن کار مناسب باید سواد دیجیتال داشته باشند.

با چنین شرایطی واضح است که مردم باید در حد رفع نیازهای شخصی خود و گذران زندگی، سواد دیجیتال داشته باشند. در کشور ما دولت سعی کرده با راه اندازی مراکزی مانند دفاتر پیشخوان و پلیس + ۱۰ تا حدی در این زمینه به مردم کمک کند. کافی نت ها هم به نوبه خود، هم به مردم کمک می کنند و هم در این راستا به کسب درآمد می پردازند. اگر خوب توجه کنید یکی از دلایل وجود کافی نت ها، بی سوادی یا حداقل کم سوادی دیجیتالی مردم است.

سواد دیجیتال در شهرهای الکترونیکی

شهر هوشمند

سواد دیجیتال در یک شهرالکترونیکی یا شهر هوشمند اهمیت بیشتری پیدا می کند. زیرا تقریبا تمامی فعالیت های اداری، مالی، آموزشی، درمانی و حتی تفریحی از طریق اینترنت انجام می گیرند. توجه داشته باشید که در حال حاضر در ایران هیچ شهر الکترونیکی یا هوشمندی وجود ندارد.

یکی از وظایف دولت در راستای الکترونیکی کردن خودش و جامعه، آموزش و فرهنگ سازی در زمینه بهبود سواد دیجیتالی شهروندان جامعه است. این آموزش باید در تمام سطوح جامعه و به شکل های گوناگون از مدرسه تا دانشگاه و ادارات و سازمان ها انجام گیرد.

مولفه های سواد دیجیتال

دستگاههای دیجیتال

حال که فهمیدیم سواد دیجیتال چیست می خواهیم بگوییم مولفه های سواد دیجیتال چیست؟ یعنی بر اساس چه معیارهایی می توان گفت یک شخص سواد دیجتالی دارد یا خیر؟

برای اینکه شخصی سواد دیجیتالی داشته باشد باید توانمندی انجام بعضی از کارها را داشته باشد. مهمترین مولفه های سواد دیجیتالی عبارتند از:

  • قابلیت کار با کامپیوتر و گوشی های تلفن همراه هوشمند
  • آشنایی اولیه با سیستم های عامل (ویندوز، اندروید یا IOS)
  • مدیریت و کار با فایل ها
  • شناخت مفاهیم اولیه شبکه های کامپیوتری و اینترنت
  • آشنایی اولیه با اصطلاحات رایج دنیای فناوری اطلاعات
  • مهارت کار با مرورگرهای وب (کروم، موزیلا فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر یا اپرا)
  • قابلیت جستجو در وب
  • مدیریت پست الکترونیکی و استفاده از آن
  • توانایی کار با نرم افزارهای پایه مانند Word و PowerPoint
  • آگاهی و رعایت مسائل مقدماتی امنیت اطلاعات در فضای مجازی
  • قابلیت استفاده از پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی
  • آداب حضور در فضای مجازی (نتیکت)
  • کار با انواع نرم افزارها و سخت افزارهای مربوط به بانکداری الکترونیکی

علاوه بر این موارد که اصلی و اساسی هستند، چند مورد دیگر را هم ذکر می کنیم که دانستن آنها کمک شایانی به حضور موثر در فضای دیجیتال می کند. در واقع این قابلیت ها باعث افزایش سواد دیجیتال فرد می شود:

  • قابلیت تولید محتوای متنی
  • توانایی تولید محتوای چند رسانه ای (پادکست، ویدئوکست)
  • قابلیت کار با عکس و فیلم و ویرایش این نوع محتوا
  • توانایی تحلیل اطلاعات و تشخیص اطلاعات نادرست و جعلی (شناخت disinformation و misinformation)

 

نکته قابل توجه این است که بیشتر مولفه های سواد دیجیتال فنی و تکنیکی هستند ولی بعضی موارد متفاوتند. مثلا نتیکت، بیشتر جنبه فرهنگی و تربیتی دارد. توانایی تحلیل اطلاعات هم به سطح سواد، اطلاعات عمومی و دامنه مطالعات شخص مربوط است.

دوره های آموزشی مرتبط با سواد دیجیتالی

دوره ها

به منظور افزایش سواد دیجیتال افراد جامعه، مدارس، دانشگاهها، آموزشگاهها و موسسات آموزشی اقدام به تعریف و تدوین دوره های آموزشی مختلفی کرده اند. بعضی از این دوره ها واقعا مفید هستند و می توانند تاثیر قابل توجهی بر افزایش سواد دیجیتالی جامعه داشته باشند. از جمله این دوره ها می توان به ICDL1,2 اشاره کرد. البته نمی توان محدودیتی برای دوره های سواد دیجیتال قائل شد. هر دوره ای که در حوزه کامپیوتر و فناوری اطلاعات بتواند دانش و مهارت های کاربران را افزایش دهد، می تواند مفید باشد. شاید در این راستا بتوانیم به چند دوره بسیار مفید اشاره کنیم. دوره هایی مانند: طراحی سایت با سیستم های مدیریت محتوا مثل WordPress، آشنایی با نرم افزار Photoshop، آشنایی با نرم افزار Excel و آشنایی با زبان های برنامه نویسی مانند پایتون.

نتیجه اینکه در عصر حاضر سواد دیجیتالی برای مردم یک ضرورت و امری اجتناب ناپذیر به حساب می آید.  پس اگر می خواهید از دنیا عقب نمانید سواد دیجیتالی خود را افزایش دهید. اگر چند دقیقه فرصت دارید از همین حالا شروع کنید و مطلب “تحول در گوگل – از موتور جستجو تا موتور پاسخگو” را هم مطالعه نمایید.

همچنین ممکن است لینک های دیگری که به اشتراک می گذاریم هم بتوانند تکمیل کننده مطلبی که در این بخش خواندید باشند.

مقاله سواد رسانه ای

سواد دیجیتال | سواد فناورانه برای زندگی دیجیتالی بهتر

سواد دیجیتال چیست و چه ضرورتی دارد؟

 

 

گوگل

تحول در گوگل – از موتور جستجو تا موتور پاسخگو

تحول گوگل – از موتور جستجو تا موتور پاسخگو

 

گوگل

امروزه کمتر کسی هست که نام گوگل را نشنیده باشد. این برند معتبر، غول فناوری اطلاعات در دنیاست. اگر لیست رتبه بندی برترین برندهای دنیا را در چند سال گذشته بررسی کنیم، گوگل همواره در ۵ رتبه برتر دیده می شود. در عصر حاضر حجم اطلاعات به شکل شگفت انگیزی در حال زیاد شدن است و گاهی برای این پدیده اصطلاح انفجار اطلاعات یا سرریز اطلاعات (Data Overflow) به کار برده می شود. امروزه علاوه بر پایگاه های داده، با مفاهیمی مانند کلان داده (Big Data)، دریاچه داده (Data Lake) و انباره های داده (Data Warehouse) نیز مواجهیم و جستجو و طبقه بندی این حجم از اطلاعات کار ساده ای نیست. با توجه به این مقدمه کوتاه در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم گوگل چگونه خود را با این تغییرات تطبیق داده و منظور از اینکه گوگل به یک موتور پاسخگو تبدیل شده چیست؟

استفاده از هوش مصنوعی

 

هوش مصنوعی

واضح است که گوگل در بخش های مختلف فعالیت های خود از هوش مصنوعی استفاده می کند. البته نباید تصور کنید هوش مصنوعی فقط در قابلیت پاسخگو بودن به یاری گوگل آمده. گوگل مدتهاست به عنوان موتور جستجو از هوش مصنوعی بهره می برد.

مثلا شیر در زبان فارسی معانی مختلفی دارد. وقتی شما به عنوان یک کاربر با زبان فارسی در موتور جستجوی گوگل عبارت “خواص شیر” را جستجو کنید، گوگل متوجه می شود که منظور شما شیر خوراکی است. اگر عبارت “جنس شیر” را جستجو کنید گوگل متوجه می شود منظور شما شیرآلات ساختمان است. بنابراین مطالبی در مورد جنس انواع شیرآلات به شما پیشنهاد می دهد. ولی هنگامی که به دنبال عبارت “سرعت شیر” یا “شیر جنگل” جستجو کنید گوگل متوجه می شود که شما به دنبال مطالبی در مورد حیوان شیر هستید.

دقت کنید که از روی عبارت “شیر جنگل” بسادگی می توان فهمید منظور کاربر کدام شیر است ولی از روی عبارت “سرعت شیر”، یا “خواص شیر” تشخیص منظور کاربر خیلی ساده نیست.  به این مسئله هم توجه داشته باشید که این مباحث در زبان های طبیعی گوناگون با هم تفاوت های مهمی دارند و تعداد زبان های زنده دنیا کم نیست.

گوگل برای تشخیص متون از الگوریتم های پردازش زبان طبیعی یا NLP و متن کاوی (Text Mining) استفاده می کند. این تکنیک ها شاخه هایی از دانش هوش مصنوعی هستند که بر روی متون و نوشته ها تحلیل می کنند. گوگل با این روش ها می تواند به چنین درکی از روابط بین واژگان زبان برسد. همچنین باید خاطر نشان کرد که این فعالیت های گوگل سبب بهبود شرایط وب معنایی (Semantic Web) نیز خواهد شد.

تفاوت موتور جستجو و موتور پاسخگو

 

گوگل

گوگل پیش از این فقط یک موتور جستجو بود ولی مدتی است که به یک موتور پاسخگو تبدیل شده است. (البته تحلیل داده همواره از جمله تخصص های گوگل بوده و هست که در مقاله دیگری به آن خواهیم پرداخت.) همه ما معنی موتور جستجو را می دانیم. موتور جستجو به کاربران کمک می کند منابعی را بیابند که بتوانند پاسخ پرسش خود را در آن پیدا کنند. در واقع یک موتور جستجو لینک وب سایت هایی را که احتمالا می توانند به شما کمک کنند تا پاسخ جستوی خود را در آنها بیابید، به شما معرفی می کند. اما موتور پاسخگو چیست؟

هدف موتور پاسخگو این است که خودش بتواند به پرسش های کاربران پاسخ دهد. به عبارت ساده تر موتور پاسخگو علامه دهر است! و قرار است جواب تمام سوال ها را بداند. تحولی که در گوگل رخ داده این است که علاوه بر اینکه موتور جستجو هست، قابلیت جدیدی را به توانمندی های قبلی خود اضافه کرده و این قابلیت جدید همان پاسخگو بودن است.

گوگل قبلا به عنوان یک موتور جستجو و در حال حاضر به عنوان یک موتور پاسخگو (علاوه بر جستجو)، بر اساس درکی که از جستجوی شما دارد و همچنین بر پایه شناختی که از تیپ شخصیتی شما در پایگاه های داده خود دارد، می تواند بفهمد که شما دقیقا به دنبال چه هستید؟ و دقیقا به دنبال چه چیزی جستجو می کنید؟ گوگل تلاش می کند تشخیص دهد شما به دنبال متن هستید یا تصویر یا ویدیو؟ همینطور اگر پرسش شما ابهام داشته باشد تلاش می کند منظور شما به شکل واضح متوجه شود.

پاسخ گوگل را کجا می بینیم؟

گوگل در محتواهایی که به زبان انگلیسی ارائه شده اند در این زمینه موفقیت های زیادی را به دست آورده و مدتی است روی زبانهای دیگر هم این تلاش را آغاز کرده است. حتی در وب فارسی هم شما می توانید پاسخگویی گوگل را ببینید. هنگامی که عبارتی را جستجو می کنید، در بالاترین بخش صفحه نتایج جستجوی گوگل، چند سطر توضیح متنی مشاهده خواهید کرد. این همان پاسخی است که گوگل به عنوان موتور پاسخگو به شما داده است. البته فعلا گوگل پاسخ را به شکل کوتاه و خلاصه در اختیار کاربران قرار می دهد. همین پاسخ کوتاه برای بعضی از کاربران کافی است. ولی برای بعضی از کاربران دیگر کافی نیست. در نتیجه آنها به سراغ وب سایت ها و نتایج دیگری می روند که گوگل در نقش موتور جستجو در اختیار کاربران گذاشته است.

 

جمع آوری اطلاعات از سایر سایت ها و شبکه های اجتماعی

 

شبکه های اجتماعی

گوگل اطلاعاتش را از وب سایت های معتبر و مطرح دیگر جمع آوری و تکمیل می کند. این برند معتبر، به عنوان ابر قدرت دنیای فناوری اطلاعات، با شرکت های بزرگ دیگر در این حوزه قرارداد همکاری دارد. علاوه بر این، شرکت های کوچکتر هم به همکاری با گوگل افتخار می کنند و هم ناچارند به این قدرت بزرگ IT، احترام بگذارند و خواسته هایش را اجرا کنند تا بتوانند در سایه پشتیبانی گوگل رشد کنند. گوگل با تمامی رسانه ها و شبکه های اجتماعی مهم دنیا مانند X(Twitter) ، Meta(Facebook) و YouTube قرار داد همکاری و تبادل اطلاعات دارد. بنابراین می تواند در فرآیند پاسخگویی و تحلیل داده از اطلاعات آنها بهره ببرد.

 

رقابت گوگل با سایر موتورهای جستجو

رقابت همیشه در بازار مهم است. هر تولید کننده، شرکت یا کسب و کاری که محصولات یا خدماتی را در هر جای دنیا ارائه می کند، هر چقدر هم قدرتمند باشد باز هم حتما رقبایی دارد. توجه به رقبا و رصد کردن آنها یکی از فعالیت هایی است که قطعا باید مدنظر قرار گیرد. همه می دانیم که گوگل برترین موتور جستجوی دنیاست. ولی خود گوگل بهتر از همه می داند اگر خودش را تقویت نکند ممکن است در آینده قافیه را به رقبایش ببازد. پس اهمیت رقابت و توجه به آن، یکی از دلایلی است که گوگل توانایی پاسخگو بودن را به قابلیتهای قبلی خود افزوده است.

گوگل حتی بدون این قابلیت هم با اختلاف برترین موتور جستجوی دنیا بود. ولی حالا با این ویژگی فاصله خودش را با رقبای دیگری مانند: Bing ، Yahoo ، You ، Baidu ، Yep ، Ask و DuckDuckGo بیش از پیش افزایش داده است.

فرصتی که در اختیار مدیران وب سایت ها قرار دارد

 

رسانه های دیجیتال

اگر شما مدیر یک وب سایت (یا رسانه دیجیتال) هستید و می خواهید سایت شما شرایط خوبی در رتبه بندی گوگل داشته باشد باید کوشش کنید در حوزه تخصصی وب سایت خود (و رسانه های مرتبط با آن)، اطلاعات مفید و به روزشده ای را ارائه کنید. برای گوگل بسیار مهم است که کاربران از وب سایت ها رضایت داشته باشند و محتوای موجود در صفحات سایت ارزشمند و مفید باشد. در واقع گوگل بخشی از رضایت خود را در خوشنودی کاربران تعریف کرده است. اگر بتوانید چنین وب سایتی داشته باشید، این فرصت را خواهید داشت که در حوزه تخصصی خودتان تبدیل به یک مرجع اطلاعاتی برای گوگل شوید. در این صورت ابر برند معتبر گوگل هنگام جستجو و پاسخگویی از مطالب رسانه شما هم استفاده کند.

آینده چگونه خواهد بود؟

 

آینده

گوگل مدام در حال تکامل و به روز شدن است و همین پویایی، این برند معتبر را تبدیل به یکی از برترین برندهای دنیا کرده است. بسیاری از علاقمندان حوزه فناوری اطلاعات، هیجان دارند که ببینند تیم تحقیق و توسعه (R&D) گوگل، قرار است چه نوآوری ها و خلاقیت های دیگری از خود نشان دهند؟ و این برند معتبر چه دگردیسی های مثبت دیگری را تجربه خواهد کرد؟ شما چه نظری دارید؟ به نظر شما گوگل در آینده چه قابلیت های دیگری را به توانمندی های خود اضافه می کند؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سایر منابع در مورد مبحث گوگل موتور پاسخگو

هدف ما در بخش مقالات و دانستنی های مفید وب سایت بازار چهار فصل، این است که آگاهی و دانش عمومی جامعه در مورد فناوری اطلاعات را افزایش دهیم. بنابراین توصیه می کنیم اگر به مطالعه بیشتر در این زمینه نیاز ذارید، با استفاده از لینک هایی که اینجا ذکر کرده ایم به سایر وب سایت ها هم نگاهی بیاندازید.

آموزش سئو برای گوگل موتور پاسخگو

گوگل به یک موتور پاسخگو تبدیل شده است.

همچنین ممکن است مطلب “سواد دیجیتالی و ضرورت آن در دنیای امروز” هم برایتان جالب باشد.

جمعه سیاه

بلک فرایدی یا جمعه سیاه

می دانید بلک فرایدی یا جمعه سیاه چیست؟

 

جمعه سیاه

به آخرین جمعه ماه نوامبر در آمریکا بلک فرایدی یا جمعه سیاه می گویند. آخرین پنجشنبه ماه نوامبر در آمریکا روز شکرگزاری است که در واقع به نوعی جشن برداشت محصول بوده است. جمعه سیاه روز بعد از جشن شکرگزاری است.

شهرت بلک فرایدی در حراج های چشمگیر و تخفیف های قابل توجه برای فروش کالاها است. امروزه جمعه سیاه دیگر منحصر به آمریکا نیست و تقریبا در تمام نقاط دنیا شناخته شده است. بسیاری از کارشناسان این روز را نقطه عطفی در بازار می دانند که فرصت خوبی برای خریداران و فروشندگان به وجود می آورد. سود خریداران در این است که با قیمت مناسبی خرید می کنند و سود فروشندگان در این است که میزان فروش بالایی را تجربه می کنند. پس جمعه سیاه پدیده ای است که به معاملات دوسر برد (win-win) منجر می شود.

امسال (یعنی ۱۴۰۲ هجری شمسی و ۲۰۲۳ میلادی) جمعه سیاه مقارن با ۲۴ نوامبر یا ۳ آذر است. بلک فرایدی مختص فروشگاه های سنتی نیست و در فروشگاه های مجازی و بازارهای آنلاین هم می توانید تخفیف های رویایی را تجربه کنید. در ضمن جمعه سیاه دیگر فقط یک روز نیست و خصوصا در بازارهای مجازی گاهی تا یک هفته هم به طول می انجامد. اهمیت این روز تا به این حد است که افراد زیادی در سراسر دنیا برای رسیدن جمعه سیاه روزشماری می کنند.

شما می توانید در ایران هم فروشگاه های سنتی و مجازی زیادی را پیدا کنید که به این مناسبت، تخفیف های خوبی را برای مشتریان خود در نظر می گیرند. پس این فرصت خوب را از دست ندهید. اگر علاقمند هستید در بلک فرایدی با فروشگاه بازاری همراه باشید.

برای ورود به فروشگاه اینجا کلیک کنید.

احتمالا مقاله “مزایا و معایب خرید آنلاین پوشاک” هم برای شما جالب است. توصیه می کنیم این مقاله را هم بخوانید.

تصویر خرید

مزایا و معایب خرید آنلاین پوشاک

مزایا و معایب خرید آنلاین پوشاک

این روزها خیلی از مردم ترجیح می دهند پوشاک مورد نیاز خود را به شکل اینترنتی یا در اصطلاح آنلاین خرید نمایند. البته هنوز هستند افرادی که هیچ اعتقادی به این نوع خرید ندارند و همچنان به شکل سنتی خرید می کنند. گروهی از خریداران نیز بعضی از کالاها را به شکل اینترنتی خریداری می کنند ولی معتقدند در مورد لباس قضیه متفاوت است و باید حتما به صورت حضوری و در فروشگاه های پوشاک، لباس های مختلف را ببینند، لمس کنند و در صورت نیاز پرو کنند و آنگاه اگر آن را پسندیدند خریداری کنند.

در این مطلب می خواهیم به مزایا و معایب خرید آنلاین خصوصا در مورد پوشاک بپردازیم. با ما همراه باشید.

مزایای خرید آنلاین پوشاک

  • صرفه جویی در زمان و هزینه

تصویر ساعت و پول

صرفه جویی در هزینه و زمان

همه ما تجربیاتی در مورد پرسه زدن در بازارها و پاساژها داریم. بعضی از افراد کلا عاشق گشت و گذار در بازار و خرید هستند. قدم زدن در بازار بدون قصد خرید هم برای بعضی از مردم دلچسب است. ولی واقعیت این است که وقت گذاشتن برای خرید معمولا هنگام سفرهای تفریحی یا روزهای تعطیل ممکن است برای مردم لذتبخش باشد و تعداد قابل توجهی از مردم خصوصا در شهرهای بزرگ و پرترافیک و شلوغ، به دنبال این هستند که با صرف کمترین زمان لباسی که نیاز دارند را بخرند. اینجاست که خرید اینترنتی می تواند به ما کمک کند. بسیار واضح است وقتی به شکل آنلاین خرید می کنید، علاوه بر صرفه جویی در زمان، در هزینه رفت و آمد هم صرفه جویی می کنید.

  • تنوع بیشتر

تصویر لباس

تنوع بیشتر لباس

تمام خریداران دوست دارند با تنوع و گوناگونی بیشتری روبرو باشند تا انتخاب های محدود. تنوع محصول به شما حق انتخاب می دهد. دست شما را در انتخاب مدل، جنس و قیمت باز می گذارد. با خرید آنلاین دیگر به فروشگاه های خیابان و حتی شهر خود محدود نیستید. می توانید در کل کشور (یا حتی اگر شرایط تحریم اجازه دهد، در کل دنیا) خرید کنید. در ضمن تعداد زیاد فروشگاه های مجازی باعث بیشتر شدن رقابت بین فروشندگان می شود و این همواره به نفع مشتریان است.

  • جستجوی آسان تر

تصویر جستجو

جستجوی ساده تر

در خریدهای سنتی گاهی رفتن به فروشگاه های مختلف و اینطرف و آنطرف رفتن در سرما و گرما واقعا خسته کننده می شود. مخصوصا زمانی که آنچه به دنبالش هستید را پیدا نمی کنید. حالا این شرایط را مقایسه کنید با وضعیتی که در گرمای تابستان در خانه زیر کولر نشسته اید (یا در سرمای زمستان کنار شومینه روی کاناپه لم داده اید) و با موبایل خود فروشگاه های مجازی را به سادگی هرچه تمامتر زیر و رو می کنید.

  • دسترسی همیشگی به بازار

تصویر فروشگاه بیست و چهارساعته

فروشگاه بدون تعطیلی

بازار مجازی یک بازار همیشگی است. تعطیلی نمی شناسد. اصطلاحا گفته می شود بازاری ۲۴/۷ در اختیار کاربران است. یعنی ۷ روز هفته و ۲۴ ساعته و به شکل همیشگی امکان خرید دارید. با خرید آنلاین دیگر هیچگاه با در بسته پاساژها و مغازه ها مواجه نمی شوید.

 

با محدودیت ها خداحافظی کنید. دنیای مجازی به شما امکان می دهد بدون محدویت های زمانی و مکانی موجود در دنیای فیزیکی، بسیار ساده تر و ارزان تر و با کیفیت تر خرید کنید. می توانید فروشگاه های مجازی زیادی را در کوتاهترین زمان ممکن ببینید و قیمت ها را مقایسه کنید. آنطور که می خواهید خرید کنید. دور از ازدحام و شلوغی. صبح، ظهر، شب و یا حتی نیمه شب. اول هفته یا آخر هفته. این فروشگاه ها هیچوقت تعطیل نیستند مگر اینکه شما به اینترنت متصل نباشید.

 

معایب خرید آنلاین پوشاک

علیرغم تمام مزایایی که برای خرید آنلاین پوشاک ذکر کردیم، معایبی هم وجود دارد که باید به آنها بپردازیم. در ضمن توصیه می کنیم اگر علاقمندید مطلب “مهمترین نکاتی که در خرید اینترنتی پوشاک باید بدانید” را هم بخوانید که در تکمیل این مبحث آمده است و می تواند به شما کمک کند چالش های خرید آنلاین پوشاک را بشناسید و آنها را مدیریت کنید.

  • اندازه نبودن لباس

تصویر لباس

لباس گشاد

یکی از مشکلاتی که ممکن است خریداران در خرید آنلاین لباس با آن مواجه شوند عدم تطابق اندازه لباس با بدن آنهاست. به همین دلیل حتما به سایزها توجه کنید و آن را با اندازه خود مقایسه کنید. از فروشگاهی که اندازه پوشاک را در اختیارتان نمی گذارد خرید نکنید.

  • مغایرت رنگ یا جنس

تصویر

مغایرت لباس

گاهی اوقات خریداران فروشگاه های مجازی پوشاک گله می کنند که رنگ یا جنس لباسی که به دست آنها رسیده با آن چیزی که در تصاویر لباس دیده اند متفاوت است. توصیه می کنیم فقط به عکس ها توجه نکنید. علاوه بر تصاویر، به اطلاعات متنی و نوشته هایی که در مورد رنگ، جنس و سایر ویژگی های لباس در اختیارتان قرار داده شده خوب دقت کنید. شباهت بعضی رنگها مثلا رنگهای مختلف طیف آبی یا قرمز ممکن است چنین مشکلاتی را بوجود بیاورد. ممکن است به دلیل نور کم یا زیاد رنگ نارنجی به شکل قرمز دیده شود یا برعکس. اگر خیلی تردید دارید می توانید کامنت بگذارید و از فروشنده بپرسید. البته فروشگاه های مجازی خوب، با تصاویر با کیفیت و متعدد و توضیحات کافی، این مشکل را حل کرده اند.

  • تحویل دیرهنگام لباس

تصویر تاخیر

تاخیر در ارسال

یکی دیگر از مشکلات خرید اینترنتی پوشاک، این است که ممکن است دیرتر از آنچه تصور می کنید به دستتان برسد. در خرید حضوری شما در لحظه ای که در فروشگاه خرید را انجام می دهید، لباس را تحویل می گیرید اما در خرید آنلاین باید صبر داشته باشید. گاهی مشکلاتی که در سیستم پست و حمل و نقل رخ می دهد باعث بروز این مشکل می شود. مثلا در ایام خاص سال مانند نوروز که ترافیک خرید و ارسال بالاست این مشکل بیشتر رخ می دهد.

  • امکان کلاهبرداری

تصویر امنیت

امنیت در خرید

یکی از تهدیدهایی که باید کاملا مورد توجه قرار گیرد این است که خریداران باید بدانند از کجا خرید می کنند. متاسفانه باید پذیرفت که فریبکارها و کلاهبرداران همه جا هستند. به همین دلیل توصیه می کنیم حتما از یک فروشگاه مجازی مطمئن خرید کنید. مطمئن شوید که برای هیچ پول نمی دهید. علاوه بر این نکته دیگری که باید حتما به آن توجه کنید، مراقبت از اطلاعات کارت بانکی است. همیشه از درگاه های امن پرداخت استفاده کنید و تحت هیچ عنوانی اطلاعات کارت یا حساب بانکی خود را در اختیار دیگران قرار ندهید. هر چند پلیس فتا تا حد زیادی می تواند جلوی کلاهبرداری های اینترنتی و مجازی را بگیرد ولی همیشه بهتر است خودتان به فکر امنیت مالتان باشید و نکات امنیتی را جدی بگیرید.

 

با تمام این تفاسیر، اگر از یک فروشگاه مجازی خوب و استاندارد خرید کنید، مشکلاتی که ذکر کردیم به حداقل مقدار ممکن می رسد. اطلاعات کافی در مورد ویژگی های پوشاک مورد نظر خود را دریافت می کنید و با دیدن تصاویر متعدد و باکیفیت به راحتی پوشاک مدنظر خود را انتخاب و خرید می کنید.

 

در مجموع باید بگوییم هرچند خرید اینترنتی مشکلاتی به همراه دارد ولی با توجه به مزایایی که دارد بسیاری از مردم، از آن استفاده می کنند. علاوه بر این سمت و سوی دنیا و علایق نسل جوان باعث گسترش روز افزون دنیای مجازی شده است. بنابراین بخواهیم یا نخواهیم باید از تکنولوژی های نوین استفاده کنیم.

در انتها بعضی از فروشگاه های مجازی و معتبر پوشاک را معرفی می کنیم:

دیجی کالا

دیجی استایل

بانی مد

دایان شاپ

تصویر فروشگاه

مهمترین نکاتی که در خرید اینترنتی پوشاک باید بدانید

 

مهمترین نکاتی که در خرید اینترنتی پوشاک باید بدانید

امروزه خیلی از مردم، پوشاک مورد نیاز خود را به صورت الکترونیکی تهیه می کنند. خرید اینترنتی یا الکترونیکی تا حدی جای خریدهای سنتی را گرفته و روز به روز درصد بیشتری از خریدها به این شکل انجام می شود. به همین دلیل باید با ویژگی های خرید اینترنتی آشنا باشید تا از خرید خود لذت ببرید. (توصیه می کنیم حتما نگاهی به مطلب مزایا و معایب خرید آنلاین پوشاک بیاندازید.) با ما در این مقاله همراه باشید تا شما را راهنمایی کنیم.

  • از جای مطمئن خرید کنید

 

تصویر فروشگاه

بدون تردید تمام مشتریان وقتی که قصد خرید دارند، فروشگاه مطمئن و خوشنامی را برای خرید انتخاب می کنند. چه خرید به شکل سنتی باشد چه به شکل آنلاین، توجه به این مسئله اهمیت زیادی دارد. پس حتما به این نکته توجه داشته باشید و از فروشگاه اینترنتی قابل اعتمادی خرید کنید. اگر فروشگاه مطمئنی پیدا کردید آن را به خاطر بسپارید تا در آینده هم به آن سر بزنید. یک فروشگاه آنلاین خوب، باید اطلاعات کافی و دقیقی در مورد کالاهایی که می فروشد به مشتریان ارائه کند.

  • به اندازه ها توجه کنید

 

تصویر اندازه

یکی از مشکلاتی که معمولا هنگام خرید های آنلاین پوشاک رخ می دهد، عدم توجه مشتری به اندازه ها است. فروشگاه آنلاین حتما باید اطلاعات دقیقی در مورد سایز پوشاک در اختیار مشتریان قرار دهد و مشتری هم حتما باید اندازه های خود را بداند و هنگام خرید، اندازه های خود را با لباس مدنظرش تطبیق دهد. در ضمن علاوه بر اندازه، حتما به تن خور لباس هم توجه کنید. این نکته در مورد خانم ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. توجه به برش لباس و تناسب آن با گودی کمر، دور سینه و باسن باید مدنظر قرار گیرد. گاهی اوقات اندازه ها مشکلی ندارند ولی اصطلاحا لباس خوب به تن شما چفت نمی شود. در بعضی فروشگاه های مجازی به این استاندارد توجه شده است و تصاویر لباس روی تن مانکن ها وجود دارد. این مسئله بسیار مهم است و به مشتری کمک می کند لباس مناسبتری انتخاب کند.

  • نظرات مشتریان را مورد بررسی قرار دهید

تصویر نظرات

 

حتما نگاهی به نقطه نظرات مشتریان قبلی فروشگاه اینترنتی که قصد خرید از آنجا را دارید، بیاندازید. توجه به نظر مشتریان گاهی می تواند راه گشا باشد و شما را از خریدتان مطمئن یا منصرف کند. هرچند ممکن است بعضی از فروشگاه های مجازی نظرات مشتریان را گزینش کنند، با این حال توجه به نظر مشتریان و کاربران خالی از ضرر است. انعکاس نظرات مختلف مشتریان، خودش می تواند نشانه ای برای استاندارد بودن فروشگاه باشد.

  • جنس لباس را مدنظر قرار دهید

 

تصویر پارچه

واضح است که جنس لباس برای مشتری مهم است. هیچ کسی دوست ندارد لباس بی کیفیت بخرد. مشتری انتظار دارد اطلاعاتی را در مورد جنس لباس، در فروشگاه اینترنتی ببیند. بنابراین دقت داشته باشید جنس لباسی که قصد دارید خریداری کنید چیست و آیا مورد تایید شما هست یا خیر.

  • به امکان پس دادن یا تعویض لباس توجه کنید

در فروشگاه آنلاین به دنبال قوانین یا سیاست های مربوط به امکان تعویض یا پس دادن لباس جستجو کنید. اگر این امکان وجود نداشته باشد ریسک خرید شما کمی بالا خواهد بود. معمولا فروشگاه های آنلاین چنین امکانی را در نظر می گیرند و چند روز زمان برای این منظور در اختیار مشتری می گذارند.

  • بدانید دنبال چه هستید

 

تصویر لباس

تجربه نشان می دهد مشتری هنگامی که در فروشگاه های آنلاین به دنبال خرید پوشاک هستند، گاهی کمی دچار سردرگمی می شوند و هدف اولیه خود را فراموش می کنند یا احساسی خرید می کنند. بهتر است از ابتدا بدانید دقیقا دنبال چه چیزی هستید و از هدف خود دور نشوید.

 

در نهایت باید به این نکته توجه داشته باشید که خرید در فضای مجازی خصوصیات خود را دارد و ممکن است لباسی که به دست شما می رسد از نظر رنگ، اندازه و یا جنس دقیقا همانی نباشد که شما انتظار دارید. از اینرو اگر کمی انعطاف داشته باشید و به نکاتی که گفتیم توجه کنید، مشکل چندانی نخواهید داشت. خرید آنلاین مزایای زیادی دارد که این معایب قابل چشمپوشی است.

توصیه می کنیم به این لینک سر بزنید و یک خرید خوب اینترنتی را تجربه کنید:

http://bazarai.affdn.com

تصویر مدیریت دانش

مدیریت دانش